top of page

La Lègerie

Streek

Over de streek

La Lègerie ligt in een van de mooiste streken van Frankrijk. De Fransen noemen deze streek terecht de Périgord Vert: de natuur is hier groen en ongerept. In het heuvelachtige landschap liggen de boerderijen, bossen, meren en typische Franse dorpen in volkomen harmonie naast elkaar. Ook mooie kastelen zijn er in groten getale aanwezig, onder andere langs de Route Richard Coeur de Lion. De Route de Compostella, wel bekend onder wandelaars, loopt eveneens op enkele kilometer langs ons domein.

Een bezoek aan een van de vele lokale markten is zeker de moeite waard, onder meer in Nontron, Brantôme en Piégut. U vindt er typische streekproducten en leuke hebbedingetjes. Ook de bourgondiërs onder ons komen hier volop aan hun trekken. De Périgord Vert is bekend om zijn foie gras, Limousin-runderen, paddenstoelen, tamme kastanjes, appels en clafoutis.

Na al dat lekkers bent u toe aan meer sportieve bezigheden en daarvoor zijn er heel veel mogelijkheden: in de buurt kunt u wandelen, fietsen, golfen, paardrijden en zwemmen.

 

Bent u geïnteresseerd in cultuur? Met de auto bereikt u gemakkelijk de steden Angoulême, Limoges, Bordeaux, Périgueux en Brantôme of het Centre de la Mémoire in Oradour. De kinderen kunnen zich in de buurt uitleven in een groot doolhof, een kinderpretpark en een dierentuin. Kortom, van de natuur genieten, een beetje cultuur opsnuiven en tot rust komen, het is allemaal mogelijk op La Lègerie. In elke gîte vindt u informatie over de verschillende activiteiten in de regio.

Het dichtstbijzijnde dorp Saint-Saud bevindt zich op een afstand van 6 kilometer. Hier vindt u een bakker, slager, supermarkt, restaurants en terrasjes. In Nontron zijn er een aantal grote supermarkten. Deze stad ligt op een afstand van ongeveer 18 km. Door de prachtige omgeving zijn deze kilometers zo gereden!

Op een drietal kilometer van La Lègerie ligt Le Grand Etang. Dit is een groot meer om in te zwemmen, en ook voor de kinderen is het erg leuk om er te spelen. U kunt er gemakkelijk heen met de fiets. Wie liever de auto neemt: er is genoeg parkeergelegenheid.

Om uw reis alvast vooruit te plannen hieronder een aantal links van activiteiten en bezienswaardigheden in de regio:

 

www.espace-hermeline.com

www.parczooreynou.com

www.perigord-dronne-belle.fr

www.oradour.org

www.perigorddecouverte.com

www.grotte-villars.com

www.voieverte-enlimousin.com

www.limousineparc.com

www.parc-bellevue.com

www.tourisme-hautevienne.com

www.haute-vienne.loopi-velo.fr

www.terra-aventura.fr

www.brocabrac.fr

www.vide-greniers.org

bottom of page